Flamingotur til Rift Valley i Kenya 2023

Vi har været i Afrika flere gange, men aldrig oplevet søer fyldt med flamingoer, så dette ønske måtte vi prøve at få opfyldt. Vi læste os frem til hvad der var muligt, og vi valgte Sø-landet i Rift Valley, og fandt frem til, at der var gode muligheder i januar lige efter den lille regntid.

Vi valgte Africa Tours til at hjælpe os med den endelige planlægning, hvilket vi absolut ikke fortrød. Vi kender Africa Tours fra fotorejser med Uri og Helle som guider. Alt var bestilt og betalt inden afrejsen, og intet svigtede, rigtigt dejligt.

Vi havde egen engelsktalende dygtig chauffør/rejseleder med safaribil på hele turen. Vi besøgte de 3 flamingo søer – nemlig Bogoria, Nakuru og  Elementaita. Den sidste dag var vi ved Naivasha søen uden flamingoer, men med mange flodheste.

Vi fik oplevet store flokke af stor og lille flamingo, flest store. Garanti er der jo aldrig. Kenya har haft nogle meget regnfulde år, så vandstanden i søerne har været for høj til at flamingoerne har kunne finde mad, men de sidste år har det været meget tørt, så vandstanden atter er sunket, og fuglene vender stærkt tilbage.

Vi ville gerne have nærbilleder af fuglene, det er lidt vanskeligt, da de går i store flokke, og ikke så tæt på, som vi kunne ønske, en enkelt ung fugl trængte vist til lidt fred, og gik alene ret tæt på os, så vi fik nærbilleder, dog var den ikke lyserød men grå, men i orden for os. Det sted vi var tættest på var ved Bogoria søen, her trak de ikke ret meget udad, selvom vi gik langs søbredden (her var de store rovdyr ikke). Her var kun planlagt en nat, her kunne vi godt have brugt en dag mere. Det er også det eneste andet, vi kunne have ønsket os på turen. I lodgehaven havde Marabustorken unger i rederne i træerne.

Hele området vil jeg kalde for fuglenes mekka, der var mange arter alle steder, og området er også kendt for de store hvide Pelikaner og de meget smukke Afrikanske Skestorke. Vi boede på lodges inde i nationalparkerne med store haver med vandløb og små søer, der tiltrak masser af fugle, da det kneb med vand i området. I Nakuru var vi 3 dage og kørte rund i nationalparken, var heldige at se et par løver og en leopard, som der kun er få af.  Men der er en del af de hvide næsehorn og Rothschild-girafferne. I parken her var der et par dejlige søer med Flamingoer, Pelikaner, Skovstorke, Skestorke med mere.

Ved Naivasha var vi en nat, og fik en fin sejltur på søen med mange fugle og flodheste og var på en vandretur på Cresent Island, et dejligt sted.

En fantastisk tur, vi absolut kan anbefale til især fuglefolk.

© Jette Bjerregaard & John Kristensen